>
>
RHoK Academie Brussel
< class="block block-menu block-menu-secondary-menu block-menu-menu-secondary-menu odd block-without-title" id="block-menu-menu-secondary-menu"> < class="block block-locale block-language block-locale-language even block-without-title" id="block-locale-language">
< class="block block-search block-form block-search-form odd block-without-title" id="block-search-form">

Zoekveld

>
>
< class="block block-views block-nodequeue-1-block-1 block-views-nodequeue-1-block-1 odd block-without-title" id="block-views-nodequeue-1-block-1"> < class="block block-system block-menu block-main-menu block-system-main-menu even block-without-title" id="block-system-main-menu"> < class="block block-views block-locaties-block block-views-locaties-block odd block-without-title" id="block-views-locaties-block">
>

19 APR Frederic Geurts

< class="block block-system block-main block-system-main odd block-without-title" id="block-system-main">

Donderdag 19 april 2018 – 17.30
Frederic Geurts (B)


Frederic Geurts woont en werkt in Antwerpen. Hij is vooral gekend omwille van zijn monumentale maar fragiele structuren. Hij tast daarbij de grenzen af van de zwaartekracht en de materialiteit van zijn constructies. De dialoog met de context staat daarbij steeds centraal. Met tijdelijke installaties en steeds vaker ook permanente ingrepen in de publieke ruimte, wordt de omgeving verbonden met het kunstwerk. De scheiding tussen het kunstwerk en zijn omgeving wordt meer diffuus. Als toeschouwer sta je eerder in het kunstwerk, waardoor een totaalontmoeting en -ervaring kan ontstaan.
Daar de context bepalend is wordt eveneens de autonomie van kunst bevraagd, en bij uitbreiding de maatschappelijke rol die kunst dan wel zou kunnen vervullen. Als kunst de publieke ruimte opzoekt worden deze vragen nog scherper gesteld.
    Voortkomend uit zijn zoektocht naar de fysieke grenzen van zijn constructies, stelt Frederic zich ook de vraag of een ruimtelijk werk de kwaliteit van een schets kan evenaren: "Zoeken, twijfelen en opnieuw beginnen typeert ons als mens en als kunstenaar. Het zegt iets over onze feilbaarheid en kwetsbaarheid. De schets is in staat de zoektocht, de twijfel en correcties op eerste beslissingen te tonen. Waarom we een schets zo kunnen waarderen heeft waarschijnlijk ook daar mee te maken. Het kwetsbare raakt ons omwille van haar existentiële dimensie. Kan een ruimtelijk werk, dat vaak tijd en afstand vraagt om te realiseren, diezelfde kwaliteiten in zich dragen?"

Deze lezing gaat door in de Boonzaal, RHoK, Edouard de Thibaultlaan 2  1040 Etterbeek


De lezingen zijn gratis en iedereen is welkom.
Indien u verder info wenst te ontvangen over de geplande 
lezingen, graag een e-mail naar <rik.de.boe@skynet.be>.

 
>