>
>
RHoK Academie Brussel
< class="block block-menu block-menu-secondary-menu block-menu-menu-secondary-menu odd block-without-title" id="block-menu-menu-secondary-menu"> < class="block block-locale block-language block-locale-language even block-without-title" id="block-locale-language">
< class="block block-search block-form block-search-form odd block-without-title" id="block-search-form">

Zoekveld

>
>
< class="block block-views block-nodequeue-1-block-1 block-views-nodequeue-1-block-1 odd block-without-title" id="block-views-nodequeue-1-block-1"> < class="block block-system block-menu block-main-menu block-system-main-menu even block-without-title" id="block-system-main-menu"> < class="block block-views block-locaties-block block-views-locaties-block odd block-without-title" id="block-views-locaties-block">
>

Artistiek pedagogisch project

< class="block block-system block-main block-system-main odd block-without-title" id="block-system-main">

Artistiek Pedagogisch Project van RHoK
Academie voor Beeldende Kunsten Etterbeek/Sint-Pieters-Woluwe


De Academie voor Beeldende Kunsten Etterbeek/Woluwe, in Brussel en groter België beter bekend als RHoK, profileert zich als een cultureel platform, waar een internationaal publiek een brandpunt en een toetssteen vindt voor hun artistiek werk.
    Het team van leerkrachten, met een eigen artistieke loopbaan, staat borg voor een gedegen opleiding voor zowel kinderen, jongeren en volwassenen.
RHoK creëert daardoor een professioneel gestructureerde omgeving, waar persoonlijke begeleiding en een collectieve dynamiek elke individuele leerling leiden naar een authentieke én vernieuwende zelfontplooiing.
    De ateliers vormen de ruggengraat van de academie. Daar worden technische kennis en artistiek inzicht met kritische zin benaderd. De leerling leert tijdens zijn/haar studie zichzelf doelen te stellen en onderzoekend te denken. De vakleerkracht vervult hierbij een coachende rol.
    De leerling wordt vanuit de academie aangemoedigd zich te verdiepen in de wereld van de hedendaagse kunst. De verworven inzichten bieden volwaardige instrumenten aan voor een ruimere blik op de wereld en de eigen persoon.
    Er wordt permanent geëvalueerd. Bij de jaarevaluatie worden alle facetten van het artistieke oeuvre beoordeeld door de verschillende leerkrachten van het atelier.
Leerlingen van de 4de Hogere Graad en van de 2de Specialisatiegraad dienen hun werk aan een externe jury voor te leggen.
    Het APP van RHoK –Academie voor Beeldende Kunsten Etterbeek/Sint-Pieters-Woluwe– komt in overleg tot stand. Het kan evolueren in functie van maatschappelijke en artistieke ontwikkelingen.

Etterbeek, 29 mei 2013

>