>
>
RHoK Academie Brussel
< class="block block-menu block-menu-secondary-menu block-menu-menu-secondary-menu odd block-without-title" id="block-menu-menu-secondary-menu"> < class="block block-locale block-language block-locale-language even block-without-title" id="block-locale-language">
< class="block block-search block-form block-search-form odd block-without-title" id="block-search-form">

Zoekveld

>
>
< class="block block-views block-nodequeue-1-block-1 block-views-nodequeue-1-block-1 odd block-without-title" id="block-views-nodequeue-1-block-1"> < class="block block-system block-menu block-main-menu block-system-main-menu even block-without-title" id="block-system-main-menu"> < class="block block-views block-locaties-block block-views-locaties-block odd block-without-title" id="block-views-locaties-block">
>

Beeldende en AV kunsten

< class="block block-system block-main block-system-main odd block-without-title" id="block-system-main">
>
De grenzen van het traditionele kunstenaarschap blijven verschuiven. Een hedendaags kunstenaar kan tegelijk schilder, performer, uitgever en curator (enzovoorts) zijn. In het hedendaagse kunstenaarsatelier kan het werk van de kunstenaar meerdere vormen aannemen en wisselen de activiteiten en materialen elkaar in rap tempo af: het ene moment schildert de kunstenaar, het andere neemt hij een videoclip op.

    In navolging hiervan werkt het atelier beeldende en audiovisuele kunst eveneens atelier-overschrijdend en zijn alle denkbare werkvormen en combinaties daarvan hier mogelijk. In dit unieke atelier komen meer traditionele media als schilderkunst, tekenen en grafiek in aanraking met performance en digitale media, zoals video, animatie en fotografie. Het multidisciplinaire experiment wordt hier op deze manier aangemoedigd en ondersteund. 
    Het atelier biedt zo een stimulerende omgeving waar ieder individu een aangepaste begeleiding geniet. Vanuit de individuele praktijk wordt de student aangemoedigd te experimenteren en (nieuwe) technieken toe te passen, teneinde een verbreding teweeg te brengen binnen de eigen praktijk – een verbreding die in overeenstemming is met de steeds veranderende kunstwereld en technologische ontwikkelingen.  
    Individuele projecten worden inhoudelijk/theoretisch besproken en de juiste uitvoeringsmethoden worden samen onderzocht. Het basispakket bevat naast dit individuele traject een aantal groepsprojecten en workshops, alsook begeleiding bij het maken van een (digitaal) portfolio. Tevens biedt het programma de mogelijkheid om gezamenlijk aan een project of tentoonstelling te werken en worden er feedback momenten met de leerkracht en medestudenten georganiseerd.  
    Binnen het Atelier Beeldende en Audiovisuele Kunst heeft iedereen de mogelijkheid om zijn of haar eigen leef- en denkwereld het atelier binnen te brengen en uit te drukken op de manier die het beste bij hem/haar past. Zo beoogt het atelier bij de studenten een beter begrip van de hedendaagse kunst en haar vrije omgang met media te bewerkstelligen.

Praktische info: 

Beeld: Regina Keizer, Preace 9
Afmetingen: 210  x 297 mm, Materiaal: fond de teint op fotokopie.
Één uit een serie van twintig unieke werken die het resultaat zijn van een performatieve handeling.

Docent: 
>